جاذبه های گردشگری چابهار | معرفی ۱۶ جاذبه

مکانی را تصور کنید که در آن می‌توانید شگفتی‌های طبیعت، غنای فرهنگ و عمق تاریخ را کشف کنید. مکانی که می‌توانید از شلوغی‌ها فرار کنید و از زیبایی‌های بکر لذت ببرید. در آن می‌توانید هیجان ماجراجویی و جذابیت کشف را تجربه کنید، آن مکان چابهار است، گوهر پنهانی در سواحل جنوب شرقی ایران، گوشه فراموش شده ایران و همچنین دورافتاده‌ترین مقصد کشور. چابهار شهری مرطوب است که در فصل زمستان گر‌م‌ترین نقطه ایران و در تابستان خنک‌ترین بندر جنوب ایران محسوب می‌شود. چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران است و همچنین آب‌وهوای آن اغلب بهاری است. یکی از جذا‌ب‌ترین جاذبه های گردشگری چابهار لباس محلی و موسیقی محلی اقوام بلوچ است.

چابهار یکی از مهم‌ترین شهرهای بندری ایران است که از نظر اقتصادی و گردشگری بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته است. بندر چابهار در جنوب شرقی سیستان و بلوچستان و تنها بندر اقیانوسی ایران است که در سواحل دریای مکران و اقیانوس هند واقع شده است. این شهر از نظر آب و هوا دارای شرایط معتدلی است و به همین دلیل به آن «چابهار» یا «چهار بهار» (چهار بهار) گفته می‌شود یعنی هر چهار فصل، حال و هوای بهاری دارد‌. چابهار مقصدی زیبا و ناشناخته است، حتی اکثر ایرانی‌ها هم نمی‌دانند برای چه به این منطقه از کشور می‌آیند.

کوه‌های مینیاتوری

کوه‌های مینیاتوری

کوه‌های مینیاتوری یکی از جاذبه های گردشگری چابهار است که در ۵۰ کیلومتری شهر چابهار به سمت بندر گواتر قرار داشت. رنگ این کوه‌ها سفید و خاکستری است که در طول روز و با مقدار نوری که به آنها می‌رسد تغییر می‌کند و جلوه خیره‌کننده‌ای به خود می‌گیرد. ارتفاع برخی از این کوه‌ها ۵ متر و در برخی موارد ناگهان به ۱۰۰ متر یا بیشتر می‌رسد. به همین دلیل اگر قصد صعود از این کوه‌ها را دارید باید توانایی بالا رفتن از صخره و تجهیزات مناسب برای این کار را داشته باشید.

تالاب لیپار از جاذبه های گردشگری چابهار

تالاب لیپار از جاذبه های گردشگری چابهار

یکی از بهترین جاذبه های گردشگری چابهار راهنمای سفر چابهار تالاب لیپار است که در این منطقه زیبا و طبیعی قرار دارد. این تالاب به تالاب صورتی نیز معروف است و یکی از زیباترین مناطق طبیعی منطقه است که در ۱۵ کیلومتری شرق بندر چابهار با چشم اندازی زیبا واقع شده است. وجود پرندگانی مانند کُت، فلامینگو، گربه، انواع حواصیل، باتلاق غربی، شنزار، کبک سیه و عقاب تاونی زیبایی این منطقه را دو چندان کرده است.

موزه محلی چابهار

موزه محلی چابهار

موزه محلی بندر چابهار ساختمان قدیمی فرمانداری چابهار است که از دوره قاجاریه در آنجا باقی‌مانده است. این بنا بر روی سکویی به ارتفاع یک و نیم متر و مساحتی در حدود ششصد و پنجاه متر مربع ساخته شده و دارای سه در ورودی، مجموعه اتاق و راهرو است. این بنای قدیمی در دو طبقه ساخته شده و قسمت‌هایی از آن را سکویی با سقف چوبی و ستونی آهنی احاطه کرده است.

مسجد دزک از جاذبه های گردشگری چابهار

مسجد دزک از جاذبه های گردشگری چابهار

مسجد دزک یکی دیگر از جاذبه های گردشگری چابهار است که در ۳ کیلومتری شرق سراوان قرار دارد. زمان دقیق ساخت این مسجد مشخص نیست، اما طبق اطلاعات موجود، مسجد مربوط به دوران صفویه است. مصالح به کار رفته در مسجد دزک شامل خشت و طبقه‌بندی و برای سقف آن از نخل و خرما استفاده شده است.

غار بان مسیتی

غار بان مسیتی

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری چابهار که طرفداران زیادی دارد غار بان مسیتی است که در ۵ کیلومتری شمال غربی روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند قرار دارد. این غارها ترکیبی از دو غار طبیعی و مصنوعی در کنار یکدیگر هستند. غار طبیعی ظاهری نیم‌دایره دارد که با تراش‌های داخل غار گسترش‌یافته و فضای بیشتری برای بازدید پیدا کرده است.

درخت مکرزان (درخت مکرزن)

درخت مکرزان (درخت مکرزن)

درخت مکرزان که به انجیر مقدس، پنیر آب پنیر و بانیان نیز معروف است، نام درختی معروف در بندر چابهار و شهرستان نیکشهر است و یکی از جاذبه های گردشگری چابهار است. این گیاه یک گیاه هندی است که برگ‌ها و شاخه‌های پهن آن در شن می‌ریزد و ریشه می‌دهد.

کوه‌های گل افشان

کوه‌های گل افشان

یکی از جاذبه های گردشگری چابهار در راهنمای سفر به چابهار، کوه‌های گل افشان است که مهم‌ترین آن در نزدیکی کنارک به نام بندر تنگ قرار دارد. کوه گل افشان بندر تنگ که حدود ۱۰۰ متر ارتفاع دارد صد کیلومتر با شهرستان چابهار فاصله دارد. اگر به بالای کوه بروید، سوراخی به قطر کمتر از ۱ متر و عمق نیم متر پوشیده از گل را می‌بینید. ویژگی آن این است که می‌توانید گل‌هایی را ببینید که با صدایی منحصربه‌فرد مانند ترکیدن حباب از این سوراخ بیرون می‌آیند و در فواصل زمانی مختلف به اطراف پراکنده می‌شوند. توجه داشته باشید در فصول غیر بارندگی به این منطقه بروید. در کنار این کوه دو کوه کم ارتفاع دیگر قرار دارد که گویا زمانی گل افشان بوده‌اند.

منطقه حفاظت شده گاندو

منطقه حفاظت شده گاندو

اگر به طبیعت بکر و حیات وحش علاقه دارید، بازدید از این جاذبه گردشگری چابهار را فراموش نکنید! در این منطقه تنها کروکدیل بومی ایران معروف به گاندو را می‌بینید. همچنین با کاوش در این منطقه حفاظت‌شده شانس دیدن حیوانات دیگری مانند کاراکال، چینکارا، سنجاب نخل شمالی، مانگوس، شغال و روباه را خواهید داشت. همچنین رودخانه باهوکلات یکی از پرآب‌ترین رودخانه‌های استان سیستان و بلوچستان است که عامل اصلی حیات در جنوب استان است. این رودخانه از مناطق وسیعی از صفحات جنوبی شهرستان ایرانشهر (بخش‌های سرباز، بمپور، راسک) و بندر چابهار آب جمع‌آوری کرده و به دریای عمان می‌ریزد.

مسجد جامع تیس از جاذبه های گردشگری چابهار

مسجد جامع تیس از جاذبه های گردشگری چابهار

یکی از دیدنی‌ترین جاذبه های گردشگری چابهار، مسجد جامع تیس است که از نظر معماری شبیه به مساجد پاکستان و هند است. هر زائری که برای اولین بار به این مسجد می‌رود تابلوهای پر رنگ را به یاد می‌آورد؛ زیرا برای ساخت این مسجد از رنگ‌های زیادی استفاده شده است. مناره‌ها و گنبدها که با رنگ‌های سبز و قرمز زیبا شده‌اند و درها که با شیشه‌های رنگارنگ و نامنظم تزیین شده‌اند، جلوه‌ای دلنشین به مسجد بخشیده است.

خلیج گواتر

خلیج گواتر

خب یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین جاذبه های گردشگری چابهار که می‌خواهیم در این راهنمای سفر به چابهار معرفی کنیم بندر گواتر است که در انتهای جنوب شرقی ایران و در منطقه مرزی شهرستان چابهار با مرز پاکستان واقع شده است. این بندر بخش کوچکی از استان سیستان و بلوچستان است که به آن گوهر بهشت ​​ساحل دریای عمان نیز می‌گویند. خلیج گواتر به دلیل مجاورت با جنگل‌های حرا یکی از مناطق حفاظت شده است.

بندر پزم تیاب از جاذبه های گردشگری چابهار

بندر پزم تیاب از جاذبه های گردشگری چابهار

در ۱۰ کیلومتری غرب خلیج چابهار و در انتهای پادگان در کنار خلیج پوزم یکی از دیدنی‌ترین جاذبه های گردشگری چابهار قرار دارد. شکل، موقعیت و پیکربندی «خلیج پزم» عموماً شبیه بندر چابهار است، اما اندازه آن مانند خلیج چابهار است.

ساحل درک

ساحل درک

یکی از مکان‌های هیجان انگیز این راهنمای سفر به چابهار، ساحل درک است. روستای درک که در ۱۷۰ کیلومتری این شهرستان و در کنار ساحل مکران و در فاصله ۱۰ کیلومتری روستای زرآباد قرار دارد. یکی از هیجان انگیزترین چیزهای این روستا این است که می‌توانید به این منطقه سفر کنید تا تضاد بین کویر و دریا را ببینید که پدیده‌ای منحصر‌به‌فرد است.

قلعه پرتغالی‌ها از جاذبه های گردشگری چابهار

قلعه پرتغالی‌ها از جاذبه های گردشگری چابهار

قلعه پرتغالی‌ها یکی از بناهای تاریخی بندر چابهار و یکی از بناهای معروف استان سیستان و بلوچستان است که در ۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان چابهار در میان طبیعتی زیبا و دلنشین است. این قلعه دارای معماری جذاب و تاریخی طولانی است. قلعه نارنجی بر روی تپه‌ای نزدیک خلیج ساخته شده است. دارای چهار برج نیم‌دایره به مساحت ۱۵ متر است که در قدیم نگهبانان برای محافظت از قلعه استفاده می‌کردند. همچنین در شرایط نامساعد جوی، قلعه مانند یک فانوس دریایی وظیفه هدایت کشتی‌ها را بر عهده داشت. مساحت این قلعه ۵۴ در ۲۶ متر است و ورودی آن در ضلع شمال شرقی قلعه قرار دارد. مصالح به کار رفته در ساخت این قلعه و همچنین سبک ساخت آن نشان می‌دهد که به شکل معماری سلجوقی ساخته شده است.

ساحل صخره‌ای چابهار

ساحل صخره‌ای چابهار

ساحل صخره‌ای چابهار یکی از مکان‌های طبیعی بندر چابهار است که مردم این منطقه و همچنین گردشگران را به خود جذب می‌کند. امواج عظیم دریای عمان هنگام برخورد با این صخره‌ها صحنه‌های خیره‌کننده‌ای ایجاد می‌کند و در برخی موارد ارتفاع این امواج به ۳ تا ۵ متر می‌رسد. البته باید در نظر داشته باشید که در ماه آگوست این امواج به دلیل بادهای موسمی در قوی‌ترین حالت خود قرار دارند. برخی از این سنگ‌ها که کمتر در معرض امواج و آب بوده‌اند، به مرور زمان پوشیده از خزه می‌شوند و باعث سبز شدن بدنه این سنگ‌ها می‌شوند.

بندر تنگ

بندر تنگ

ساحل تنگ یکی از زیباترین سواحل ایران است که در نزدیکی روستای تنگ در بندر چابهار قرار دارد. بهترین زمان برای سفر به این منطقه پاییز و زمستان است. در این فصول علاوه بر لذت بردن از آب‌وهوای عالی این منطقه، می‌توانید فیتوپلانگتون‌ها و دیگر موجودات آبزی را ببینید که نور آبی دوست‌داشتنی را در این منطقه در ساحل از خود ساطع می‌کنند و همین موضوع ساحل را به یکی از منحصربه‌فردترین مکان‌ها تبدیل می‌کند.

قلعه پیروز گات از جاذبه های گردشگری چابهار

قلعه پیروز گات از جاذبه های گردشگری چابهار

آخرین جاذبه گردشگری چابهار که در این راهنمای سفر به چابهار با آن آشنا خواهید شد، قلعه پیروز گات است. در ۵ کیلومتری شمال غربی چابهار در روستای تیس قلعه‌ای به نام پیروز گات وجود دارد که از دوران اشکانیان و ساسانیان در این روستا باقی‌مانده است. این قلعه بر روی تپه‌ای در میان دره تیس قرار دارد و ارتفاع تپه دو رشته کوه در اطراف کوه بیشتر نیست. سنگ‌های به کار رفته در این بنا غیر آهکی است که از جاهای دیگر به اینجا آورده شده است زیرا مصالح تپه خود سنگ آهک و تپه سیلیسی است. بر اساس آثار به جا مانده، این بنا شبیه سازه‌های دوره اشکانی است و نام پیروز ساسانی این احتمال را بیشتر می‌کند.

سخن آخر

چابهار شهری در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان است. از آنجایی که این شهر دارای آب‌وهوای معتدل است به آن «چهاربهار» یعنی چهار چشمه می‌گویند. چابهار شهری است که هر چهار فصل سال در آن شبیه بهار است. چابهار یکی از هفت منطقه آزاد تجاری ایران و تنها بندر اقیانوسی کشور در مجاورت خلیج عمان و اقیانوس هند است. این جاذبه گردشگری یکی از بنادر آزاد منحصربه‌فرد ایران با جاذبه های طبیعی فراوان است. این شهر همچنین به دلیل موقعیت منطقه آزاد تجاری از اهمیت تجاری برخوردار است.

لطفا امتیاز دهید 🙂

پر بازدید ترین مطالب ...

تورهای لحظه آخری ...

تور قشم
5,150,000
تومان
تور دبی
17,900,000
تومان
تور ارمنستان
8,800,000
تومان
تور آفریقا
74,900,000
تومان
تور پوکت
41,000,000
تومان
تور قبرس
36,940,000
تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *